Chinese smartphone nieuws

Met de middelmatige prestaties in het achterhoofd HTC’s in China, is het Taiwaneese bedrijf werken nu aan een nieuwe strategie om te doen herleven glijden verkoop. Het is naar verluidt bezig met Chinese overheidsfunctionarissen om uit te komen met een besturingssysteem dat is exclusief voor het Aziatische land.

Het zal naar verluidt een sterke focus op de integratie met de Chinese social media platforms zoals Weibo. Het OS zal naar verwachting ergens later dit jaar uit te zijn, volgens de Wall Street Journal. De verhuizing is vermoedelijk een initiatief om software te ontwikkelen om te concurreren met de dominante Amerikaanse alternatieven zoals iOS en Android en wordt nauwlettend gevolgd door HTC voorzitter Cher Wang.

Ook al is een alleen China-OS klinkt misschien als een goed idee, zou de markt ontvangst verschrikkelijk zijn. Neem bijvoorbeeld Microsoft, de maker is van ‘s werelds meest populaire desktop software. Hun OS, Windows Mobile 8, ondanks het winnen van de steun van spelers als Nokia, worstelt nog tegen Apple’s iOS en Google’s Android.