Een moestuin op je balkon!

Wij horen het vaak .. Mensen die best groene vingers hebben, maar gewoon niet de ruimte om hun hobby uit te oefenen. Laat jezelf niet beperken!Hier een lijst van de groenten die het prima doen op jouw balkon doen en welke groenten je moet vermijden.

Groenten zoals brocolli, kool, komkommers, tomaten en pompoenen zijn echte zonne groenten. Met minder dan 8 uur zon per dag zullen ze niet verbloemen, en dus ook geen vruchten geven.

Maar welke groenten kan ik dan wel kweken op mijn balkon?

Bladgroenten doen het erg goed op een plek met schaduw! Denk bijvoorbeeld aan andijvie, tuinkers en kervel. Kruiden doen het ook erg goed in de schaduw, zoals bieslook, bassicilcum of peterselie. Deze kruiden vergaan zelfs snel in de zon omdat ze dan snel uitdrogen.

Meer weetjes over jou tuin op het balkon? Check AA Living Garden