Scheiden, en dan..?

Als u gaat scheiden bevindt u zich natuurlijk een erg vervelende situatie. Het kan als een fijne ondersteuning werken als u juridische adviezen hierin krijgt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Een huwelijk kan enkel worden ontbonden door een rechter.
U kunt via verschillende wegen het scheidingsproces doorlopen.

De eerste optie is een mediator. Dit is een manier om de gevolgen van een scheiding goed te regelen, doordat partners zich verdiepen in elkaars verhaal kan er soms toch een compromis ontstaan. Er bestaat ook een risico dat levenspartners er niet uitkomen samen. Kies dus heel zorgvuldig een mediator uit die verstand heeft van zaken.  U kunt mensen die opgeleid zijn tot mediator vinden in het Mediators Federatie Kwaliteitsregister.

De tweede optie is dat er gezamenlijk een advocaat in de armen wordt genomen. Hier wordt er minder diep ingegaan op emotie en de focus ligt op het juridische/zakelijke aspect. Een advocaat maakt de juridische gevolgen inzichtelijk voor het gehele gezin en er worden afspraken vastgelegd. Samen wordt een ouderschapsplan opgesteld.

Een andere optie is dat ieder apart van elkaar een advocaat inhuurt. De advocaat zal strijden voor de belangen van zijn cliënt. Dit is voornamelijk aan te raden wanneer er écht geen overleg mogelijk is tussen beide partijen.

Juridisch advies nodig wanneer het aankomt op scheiden? Of bent u op zoek naar een van bovenstaande partijen?

Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met Antonia advocaten.